Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

H ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών στην ημερίδα «Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε»

H ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών στην ημερίδα «Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε»

Civiltech

Λίγες ημέρες απομένουν για μια από τις σημαντικότερες ημερίδες της χρονιάς για την ελληνική αγορά των φωτοβολταϊκών, η οποία αναμένεται να προσελκύσει το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και την προσέλευση, εταιριών, φορέων της πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και ειδικών επαγγελματιών αλλά και όλων όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Η ημερίδα “Φωτοβολταϊκά 2020: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός ξεκίνησε”, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών και θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, την Τετάρτη στις 19 Φεβρουαρίου από τις 09.00 π.μ. έως τις  5.00 μ.μ.

Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να έχουν μια νέα τροχιά εντυπωσιακής ανάπτυξης, με την εμπειρία των σημείων που λειτούργησαν ανασταλτικά στο παρελθόν, υποβοηθούμενα  και από τις νέες θεσμικές ρυθμίσεις σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο. Στην ημερίδα, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε κρίσιμα ερωτήματα και σημεία προβληματισμού, όπως: Σε ποιό βαθμό οι εταιρίες – εκπρόσωποι της αγοράς αυτής,  είναι έτοιμες να προχωρήσουν με βήματα γοργά στη νέα εποχή του ενεργειακού μετασχηματισμού; Πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, εκμεταλλευόμενες τις νέες τεχνολογίες;

Η θεματολογία

Η θεματολογία της ημερίδας, έχει σχεδιαστεί με βάση τις αναλύσεις του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών για την ελληνική αγορά παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και διακρίνεται σε δύο ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο “Αυτοπαραγωγή Ενέργειας” θα παρουσιαστούν οι τρέχουσες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών αλλά και  η μετάβαση στον ενεργειακό μετασχηματισμό την επόμενη δεκαετία (2020-2030). Στην υποενότητα του πρώτου μέρους, την  οποία θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Σύνδεσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών, Δρ. Σωτήρης Καπέλλος θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο και η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών,  τα διάφορα σχήματα αυτοπαραγωγής, η προοπτική της αποθήκευσης, προτάσεις βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης, ενώ ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος θα μιλήσει στο θέμα των ΟΤΑ και την αυτοπαραγωγή ενέργειας. Τοποθετήσεις θα έχουμε και από τους κ. Μηνά Ιατρίδη, ΚΑΠΕ (& Πρόγραμμα PRODESA για την εφαρμογή συστημάτων αυτοπαραγωγής από ΟΤΑ) και Τάκη Γρηγορίου, Greenpeace, για τα συλλογικά σχήματα αυτοπαραγωγής. Η πρώτη ενότητα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία θα συμμετέχουν πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι θα μιλήσουν για το ρόλο τους  στην αγορά των φωτοβολταϊκών και θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του net-metering.

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο “Τεχνολογικές εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά” την  οποία θα συντονίσει ο Σύμβουλος  του ΣΕΦ, κ. Στέλιος Ψωμάς, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τεχνολογίες σε επίπεδο φωτοβολταϊκών πλαισίων, inverters και του υπόλοιπου τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η εξέλιξη της τεχνολογίας επιδρά στην βιωσιμότητα των έργων. Ο κ. Finlay Colville, Head of Research, PV-Tech & Solar Media Ltd, θα αναφερθεί σε μια νέα μεθοδολογία αξιολόγησης της μακροχρόνιας βιωσιμότητας των εταιριών παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων, ενώ ο κ. R.Murgioni, Jinko Solar EU, θα αναφερθεί στις τεχνολογικές εξελίξεις και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν  στη βιωσιμότητα των φωτοβολταϊκών έργων, ένα θέμα που θα απασχολήσει και τους συμμετέχοντες σε πάνελ με τη συμμετοχή εκπροσώπων από κατασκευαστές φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Ο κρίσιμος ρόλος και ο  αντίκτυπος των συνδέσεων / καλωδίωσης στα φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία επηρεάζουν τη συνολική απόδοση του συστήματος και την κερδοφορία είναι ένα θέμα που αναλύσει στην ομιλία του ο  κ. Artun Istepan Şabciyan, εκπρόσωπος της εταιρίας Stäubli , ενώ η ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι εταιριών inverter θα μιλήσουν για τον τρόπο που οι τεχνολογικές εξελίξεις μετασχηματίζουν το τοπίο και την αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται. Την ημερίδα υποστηρίζουν χορηγικά οι εταιρίες ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, Elpedison, Jinko Solar, Juwi, KOSTAL, SHARP, SKE HUAWEI και Stäubli. 

Το B2Green.gr στηρίζει τις εργασίες του συνεδρίου ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον δικτυακό τόπο του Συνδέσμου www.helapco.gr, ενώ το πρόγραμμα και εγγραφές μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της εκδήλωσης εδώ

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:52, 07/02/2020

Δημοφιλέστερα άρθρα