Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «δωρεά της ΔΕΗ»

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη «δωρεά της ΔΕΗ»

Civiltech

Διαβάστε σχετικά:


ΕΟΔΥ

"Με έκπληξη παρακολουθούμε τις ιλατροτραγικές αντιδράσεις και αναλύσεις σε σχέση με τη δωρεά της ΔEΗ στο ΕΣΥ. Ορισμένοι προσπαθούν να εφεύρουν δήθεν «χαράτσι» 0,8 ευρώ (!) το χρόνο για τους καταναλωτές. Κάποιοι άλλοι, αφού χειροκροτούσαν την καταστροφή της ΔΕΗ, θρηνούν τώρα γι’ αυτή τη δωρεά, την οποία έκανε η Επιχείρηση –ευρισκόμενη σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι- επιτελώντας απλώς το κοινωνικό της χρέος".

Αυτό αναφέρει Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε απάντηση καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται για δωρεά αλλά προκύπτει από κρατήσεις πελατών.

"Το ερώτημα είναι: Χάθηκε από ορισμένους η ανθρωπιά και αρνούνται σε μια μεγάλη εισηγμένη επιχείρηση να διοχετεύσει ένα ελάχιστο τμήμα από τις εισπράξεις της για τη στήριξη του ΕΣΥ σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ; ‘Η μήπως η κομματική τύφλωση οδηγεί διάφορους «αναλυτές» να εφευρίσκουν «επιβαρύνσεις», ενώ η ΔEΗ δίνει απλώς ποσό που αντιστοιχεί σε 0,8 ευρώ ανά λογαριασμό από τα έσοδα που έχουν ήδη εισπραχθεί σε μια δράση κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπισμού; Ας κρατήσουμε ότι οι αντιδράσεις αυτές προσφέρουν τουλάχιστον ένα χαμόγελο".

Καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη «δωρεά της ΔEΗ στο ΕΣΥ»

"Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει οποιαδήποτε πράξη στοχεύει στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, υψηλής ποιότητας, βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός μας", αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης και η Χαρά Καφαντάρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας.

"Κάλιο αργά παρά ποτέ, έστω και λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, ο κύριος Χατζηδάκης και η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται την αξία της δημόσιας υγείας και την ανάγκη δημόσιου ελέγχου στα δημόσια αγαθά.

Η δωρεά της ΔEΗ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, μέσων προστασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί ουσιαστικά προσφορά των εκατομμυρίων πελατών της ΔΕΗ. Έπεται όμως των αυξήσεων που επέβαλε ο κος Χατζηδάκης στα τιμολόγια τον περασμένο Σεπτέμβριο, τάξης 500 εκατ. Ευρώ, και το ποσό της δωρεάς ανέρχεται στο 1% των αυξήσεων.

Είναι φαίνεται πιο εύκολο για τον κύριο Χατζηδάκη να χαιρετίζει χορηγίες και να κάνει δηλώσεις στην πλάτη των καταναλωτών της ΔEΗ, ενώ έχει προηγουμένως πενταπλασιάσει την αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και έχει δώσει υψηλές αμοιβές και παροχές σε golden boys, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Όμως, ο κατά τα άλλα λαλίστατος και ευαίσθητος κύριος Χατζηδάκης, δεν απαντάει εάν και πώς θα προστατεύσει από αποκοπές ρεύματος τα ευάλωτα νοικοκυριά, όσους έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και τα μαγαζιά που έκλεισαν αυτό το διάστημα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αυτές τις μέρες, έχουν σταλεί δεκάδες εντολές αποκοπής παροχής ρεύματος στον αρμόδιο Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ) σε όλη την ελληνική επικράτεια, και όχι μόνο σε συστηματικούς κακοπληρωτές".

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 18:56, 07/04/2020