Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

OTE Estate: Πωλητήριο στο κτίριο της Γερμανός στην Εθνική Οδό

OTE Estate: Πωλητήριο στο κτίριο της Γερμανός στην Εθνική Οδό

Civiltech

Συνέχεια στο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από την ΟΤΕ Εstate, τη θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, η οποία απευθύνει τώρα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση ενός από τα πιο γνωστά ακίνητά της στον Άγιο Στέφανο.

Η εταιρεία αναζητεί ενδιαφερομένους επενδυτές για το ακίνητο της «Γερμανός ΑΒΕΕ» στον Άγιο Στέφανο, για το κτίριο γραφείων που βρίσκεται στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου. Πρόκειται για κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. με υπόγειους και βοηθητικούς χώρους 3.000 τ.μ επί οικοπέδου έκτασης 30 στρεμμάτων και όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς θα έχει ενδιαφέρον το αν θα εμφανιστούν υποψήφιοι αγοραστές σε μία περίοδο που η εγχώρια αγορά ακινήτων δέχεται και αυτή «τριγμούς» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι, ενώ η εγχώρια αγορά επαγγελματικών ακινήτων είχε πάρει ήδη από πέρυσι την ανιούσα με ουκ ολίγες μάλιστα συναλλαγές μεγάλων και γνωστών ακινήτων σε όλη την Αθήνα, πλέον η πανδημία έχει δημιουργήσει συνολική αβεβαιότητα «φρενάροντας» το εγχώριο real estate και δημιουργώντας νέες συνθήκες. Έστω κι αν ο κλάδος συνολικά ευελπιστεί ότι η αβεβαιότητα και ο «πάγος» που έχουν βάλει αρκετοί από τους μεγαλοεπενδυτές σε νέες αγορές θα έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια, είναι γεγονός ότι έχουν διαμορφωθεί καινούργια δεδομένα στην αγορά:

Οι μεγαλύτερες εταιρείες, funds και ΑΕΕΑΠ προχωρούν σε επαναπροσδιορισμό της επενδυτικής τους στρατηγικής, ενώ ειδικά ως προς τις κατηγορίες των επαγγελματικών ακινήτων, ο κλάδος των logistics έχει κερδίσει περαιτέρω έδαφος- λόγω και της ενίσχυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου- όπως άλλωστε και τα ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στα λεγόμενα «καλά» σημεία του λεκανοπεδίου και όχι μόνο. Ενδεικτικά, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από τις νέες συμφωνίες που βρίσκονται στα σκαριά αφορά την πώληση των νέων χώρων logistics στον Ασπρόπυργο της TEN Brinke Hellas, θυγατρικής της ολλανδικής TEN Brinke.

Στις ...μετρημένες, μεγάλες συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν εν μέσω κρίσης (που όμως είχε συμφωνηθεί προ κορωνοϊού) ήταν στο τέλος Μαΐου η υπογραφή της συμφωνίας πώλησης των δύο αυτοτελών κτιρίων ιδιοκτησίας της AVAX στο Μαρούσι, επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 16 και 29, συνολικής έκτασης 25.597 τ.μ. στα οποία στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες και τα γραφεία διοίκησης της εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος 34 εκατ. ευρώ με αγοράστρια την Trastor AEΕΑΠ.

Στεφανία Σούκη

newmoney.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 09:22, 09/06/2020