Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

Εξοικονομώ-Αυτονομώ με Europa

Ξεκινούν σε δύο εβδομάδες οι εργασίες ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Ξεκινούν σε δύο εβδομάδες οι εργασίες ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Civiltech

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη του Πειραιά, που έχει ως σκοπό την «αναγέννηση» της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, ήταν το αντικείμενο συζήτησης της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, νωρίτερα την Πέμπτη.

Εν όψει της εκκίνησης των εργασιών για την ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου σε δύο εβδομάδες, η συνάντηση εργασίας ήταν επιβεβλημένη καθώς ενημερώθηκαν από τους ανάδοχους του έργου αλλά και τεχνικούς για τον χρονικό ορίζοντα των εργασιών και την εν γένει εξέλιξη του.

Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες

Πρόκειται για ένα έργο σε μια, μέχρι σήμερα υποβαθμισμένη περιοχή, που θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και η ανάπλαση θα υλοποιηθεί σε μια τεράστια έκταση, συνολικής επιφάνειας 470.000 τ.μ.. Η ανάπλαση υπενθυμίζεται ότι σχεδιάστηκε από την δημοτική αρχή με μια ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, με προϋπολογισμό ύψους 15.000.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ανάπλαση «αποτελεί ένα έργο πνοής το οποίο μπορεί να δώσει στον Πειραιά, μία άλλη μορφή και προοπτική. Ένα έργο το οποίο η δημοτική αρχή με την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση είχαν αποφασίσει, όμως από τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε ως νέα Περιφερειακή Αρχή, βρήκαμε ορισμένα μεγάλα προβλήματα ως προς την εκκίνηση και την υλοποίηση του έργου, τα οποία επιλύθηκαν με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα και των Υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας Πειραιά». Σύμφωνα με την κ. Αντωνάκου, υπάρχει άριστη συνεργασία της περιφέρειας με τον δήμο και σήμερα «πήραμε εγγυήσεις από τον ανάδοχο ότι το έργο θα τελειώσει στο χρονοδιάγραμμα τo οποίo έχει τεθεί. Χαιρόμαστε για έργα τα οποία δίνουν πνοή, καταρχήν στους πολίτες, στις πόλεις, αλλά δίνουν κυρίως και περιθώρια μεγάλης ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωση του, μίλησε για την απαρχή ενός εμβληματικού έργου: «Συναντηθήκαμε με την αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνάκου, με τους ανάδοχους του έργου και τους τεχνικούς της Περιφέρειας και του Δήμου, προκειμένου να συζητήσουμε πως θα εξελιχθεί το έργο. Πιστεύω ότι με την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά, με την ανάπλαση του Μικρολίμανου, με την αλλαγή όλων των φωτιστικών της πόλης και με την ανάπλαση της Πειραϊκής εφόσον επιτύχουμε να τη δρομολογήσουμε άμεσα, τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Πειραιάς θα είναι μια διαφορετική, πιο όμορφη και πιο λειτουργική πόλη. Μια πόλη με ανάπτυξη, με προοπτική, με μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, στόχος αυτού του έργου είναι «να πάρει ζωή η ευρύτερη περιοχή του Αγ. Διονυσίου, προσελκύοντας παράλληλα νέες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η περιοχή, η οποία θα διατηρήσει την ταυτότητά της σε συνδυασμό με τις ιδιωτικές επενδύσεις, εξελίσσεται σε κύτταρο επιχειρηματικότητας και πολιτισμού. Είναι ένα έργο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί στους Πειραιώτες, γίνεται πλέον πράξη και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό». Ωστόσο, όπως σημείωσε, ο δήμαρχος Πειραιά χρειάζονται και άλλες συγκεκριμένες παρεμβάσεις από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να εκπληρωθεί το όραμά της δημοτικής αρχής για τον Πειραιά της νέας δεκαετίας.

insider.gr

B2Green
By B2Green.gr 18:42, 18/06/2020