Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

Πειραματική καύση απορριμμάτων στον Βόλο από την ΑΓΕΤ

Πειραματική καύση απορριμμάτων στον Βόλο από την ΑΓΕΤ

Civiltech

Νέα καύση απορριμμάτων -και μη ανακυκλώσιμων- θα πραγματοποιήσει τιο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο, σε πειραματικό στάδιο με φορτίο που θα παραλάβει από τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Στέλιος Λημνιός, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών: «Με αίτηση της στις 21/7/20 – η ΑΓΕΤ ζητά από τον ΕΔΣΝΑ (ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΉΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) να της δώσει 5. 000 τόνους σκουπίδια για να τα κάψει πειραματικά στο Βόλο και στο Αλιβέρι.

Το υλικό που ζητά να καψει το θέλει ατελώς και υπόσχεται ότι θα παρακολουθήσει το αποτέλεσμα της καύσης του σε διάστημα τριών μηνων, κάνοντας τις αναγκαίες μετρήσεις στα καυσαέρια για τους ρύπους που απελευθερωνονται, ώστε στη συνέχεια να γενικευτει η χρήση του με μεγαλύτερες ποσότητες.

Η απάντηση στην ΑΓΕΤ δόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και έτσι στις31/7/20οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για ένα ακόμη επικίνδυνο πείραμα σε βάρος του Βόλου και του Αλιβεριου. Τα σκουπίδια που θέλει να καψει πειραματικά η ΑΓΕΤ, είναι ότι απομένει από την μηχανική επεξεργασία των αποβλήτων του πρασίνου κάδου, το υπολείμμα που μόνο ως υλικό επιχωματωσηςαναφέρεται η χρήση του (CLO). Δεν είναι καν τα γνωστά μας πλέον RDF-SRF που περιέχουν πλαστικές ύλες σχεδόν σε ποσοστό 95%. Περιέχει και αυτό κυρίως πλαστικες ύλες μικρών διαστασεων και ότι άλλο υπάρχει στον πράσινο κάδο που δεν μπορεί να ανασυρθεί και να δεθεί ως RDF.Μπορει λοιπόν να περιέχει μικρές μπαταρίες, συραγγες, γάντια και μάσκες ιατρικές, φίλτρα κινητήρων, συσκευασίες και υπολείμματα φυτοφαρμακων και βερνικιών αλλά και άλλες πολτοποιημενες συσκευές που (κακώς όλα αυτά) βρέθηκαν στον πρασινο κάδο. Το βασικά τους επιχειρήματα είναι και πάλι δύο :Α) είναι καλλίτερα να τα καίμε πάρα να τα θάβουμε. Β) συμβάλλουν στην μείωση εκπομπών του διοξειδίου άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για δύο μεγάλα και επικίνδυνα ψεμματα. Η ίδια η ΑΓΕΤ μας πληροφορεί στην ΜΠΕ, ότι από την ημερήσια καύση 700 τόννων καυσίμων εκπέμπει στην ατμόσφαιρα 16.000.000 κυβικά μέτρα καυσαερια και απαερια ψύξης (που μεταφέρουν σκόνη τσιμέντου) με ότι περιέχουν , δηλαδή βαρεα μεταλλα, διοξίνες και άλλους χημικούς ρυπους. Αυτα διαχέονται παντού και τα εισπνεουμε όλοι οι συνεχώς και εν άγνοια μας. Σε ότι αφορά το δεύτερο επιχείρημα θα μπορούσε να τους απαντήσει ένας μαθητής της πρώτης λυκείου ότι κάθε καύση παράγει ως κύριο αέριο το διοξείδιο του άνθρακα.

Πέραν όμως αυτών, το πείραμα με την υγεία μας συνεχίζεται. Χωρίς να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα της καύσης αυτών των σκουπιδιών, με ένα Δήμαρχο που τους αναγνώρισε το δικαίωμά να καινε " ότι γουσταρουν", με ανύπαρκτες υπηρεσίες ελέγχου από την περιφέρεια Θεσσαλίας οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν το νέο σχεδιαζομενο έγκλημα είναι οι Πολίτες του Βόλου. Αν έχει τους απομείνει ίχνος από την υποχρέωση να προστατεύουν την υγεία των πολιτών, την Δημόσια Υγεία δηλαδη, οφείλουν Περιφέρεια και Δήμος με πράξεις άμεσες και αποτελεσματικες να σταματήσουν το "πείραμα " πριν ο Βόλος γίνει και πάλι θέατρο ακραίων επιχειρησεων. Λίγο πριν οι Πολίτες πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους» αναφέρει ο κ. Λημνιός.

thenewspaper.gr

Δωρεάν προσφορές από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του Run My Project by B2Green

B2Green
By B2Green.gr 15:51, 14/08/2020