Main Menu

εξοικονόμηση - ενέργεια - ΑΠΕ - θέρμανση - δόμηση - περιβάλλον
ενημέρωση - business - τεχνολογία - οδηγός αγοράς


"Εξοικονομώ-Αυτονομώ για ένα Έξυπνο Σπίτι" • Ομάδα Ενημέρωσης

Συμμαχία ΤΕΕ: #Error 4495: Ιστορική αυθαιρεσία – ιστορική ταλαιπωρία

Συμμαχία ΤΕΕ: #Error 4495: Ιστορική αυθαιρεσία – ιστορική ταλαιπωρία

Civiltech

Ανακοίνωση Συμμαχίας για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ

Τελικά η κυβέρνηση δεν έδωσε την απαραίτητη παράταση στο Ν. 4495/17 παρότι υπήρχαν όλοι οι λόγοι για να το κάνει.

Δεν ήταν μόνο οι ασφυκτικοί χρόνοι, η αδυναμία των ΥΔΟΜ να ανταποκριθούν, τα προβλήματα από τον Ιανό, οι δυσλειτουργιές στα συστήματα του ΤΕΕ και του taxis. Το ΥΠ.ΕΝ έδειξε ότι δεν αντιλαμβάνεται πώς υπάρχει κόσμος που δυσκολεύεται σε αυτές τις συνθήκες να πληρώσει τα παράβολα, μετά από 10 χρόνια κρίσης και εν μέσω πανδημίας. Και φυσικά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται όσα επισήμανε σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος.

Λοιδώρησε και κορόιδεψε τους μηχανικούς υποστηρίζοντας ότι η υπαγωγή των αυθαίρετων κατασκευών είναι υπόθεση 2 λεπτών.

Μετά το φιάσκο της «τηλεκατάρτισης», μετά τα μηδενικά μέτρα ενίσχυσης του τεχνικού κλάδου, η κυβέρνηση μέσω του ΥΠ.ΕΝ. για ακόμα μία φορά επιδεικνύει αλαζονική στάση απέναντι στους μηχανικούς.

Αν πραγματικά σκοπός ήταν να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση, η επιμονή της κυβέρνησης και του Υπουργείου δεν θα ήταν να κλείσει την πλατφόρμα τακτοποίησης αυθαίρετων πριν το 11. Η σπουδή της θα ήταν η συγκρότηση των παρατηρητηρίων για την εποπτεία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, η ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών δόμησης, η λειτουργία της πλατφόρμας για την καταγραφή σε ενιαία βάση των αυθαίρετων μετά το 11, η λειτουργία της ταυτότητας κτιρίου και της ηλεκτρονικής πολεοδομικής ταυτότητας δήμων, όπως προβλέπονται στο ν. 4495/17.

Και το ΤΕΕ;

Για ακόμα μία φορά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Δεν στήριξε το ψήφισμα που διακινήθηκε για την παράταση των αυθαιρέτων, ούτε προχώρησε σε κινητοποίηση των μηχανικών.

Η μόνη πρωτοβουλία που πήρε ήταν μία επιστολή προς το ΥΠ.ΕΝ. με την οποία ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αυτό μετά από την πίεση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και των υπόλοιπων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που η συνάντηση της Δ.Ε. με τον υπουργό έγινε μερικές ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας και κατέληξε άκαρπη.
Ακόμα περιμένουμε τη σύνταξη ανακοίνωσης για το περιεχόμενο της συνάντησης. Αντ΄αυτού σήμερα είδαμε μία προσωπική ανακοίνωση του Στασινού που προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κύριως όμως φέρνει στην επιφάνεια προσυμφωνημένα (?) με το ΥΠ.ΕΝ. μέτρα που αφενός θα έπρεπε να έχουν συζητηθεί και εξειδικευτεί πριν ανακοινωθούν και αφετέρου αφήνουν πολλά ερωτηματικά ως προς τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκαν.

Αλήθεια, πόσοι και ποιοί μηχανικοί έχουν ανοιχτές, σε καθεστώς επεξεργασίας, πριν την αρχική υπαγωγή δεκάδες δηλώσεις σήμερα;

Τελικά η φιλοκυβερνητική στάση του Προέδρου και της Πλειοψηφίας που στοχεύει στην ελάχιστη δυνατή ενόχληση των υπευθύνων οδηγεί μόνο σε ήττες, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι αντιδράσεις είναι σοβαρότατες, λογικές και καθολικές.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ
ΡΠΜ/Οικολόγοι Μηχανικοί/Συνεργαζόμενοι

B2Green
By B2Green.gr 15:44, 02/10/2020