Εξοικονομώ II: Τέλος για τη διαδικασία επεξεργασίας αιτήσεων • Ποια είναι τα επόμενα βήματα [upd]

Run My Project by B2Green
By Run My Project 19:35, 28/06/2018

Εξοικονομώ II: Τέλος για τη διαδικασία επεξεργασίας αιτήσεων • Ποια είναι τα επόμενα βήματα [upd]

[upd 01-07-2018]
Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», το Σάββατο 30/6 ολοκληρώθηκε η δυνατότητα στους υφιστάμενους και μόνον χρήστες του συστήματος για επεξεργασία, ανάκληση και εκ νέου υποβολή αιτήσεων (που έχουν ανακληθεί), για όλες τις Περιφέρειες.

Χαρακτηριστικά, η ενημέρωση στο πληροφοριακό σύστημα, αναφέρει:

Από την Κυριακή 1/7/2018 διακόπτεται για όλες τις Περιφέρειες η δυνατότητα σε υφιστάμενους χρήστες του συστήματος για επεξεργασία, ανάκληση και εκ νέου υποβολή αιτήσεων.

Τεχνικά προβλήματα που είχαν ανακύψει κατά τη δημιουργία / επεξεργασία και υποβολή της αίτησης έχουν αντιμετωπιστεί. Οι ακυρωμένες αιτήσεις παραμένουν στο σύστημα και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην λίστα αιτήσεων τους.

Σε εξέλιξη παραμένει η διαδικασία υποβολής αίτησης για την υποβολή λήψης ή μη δανείου, για την οποία ισχύουν τα εξής:

  • Για αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί έως την έναρξη της δυνατότητας επιλογής λήψης ή μη δανείου από την Περιφέρεια στην οποία ανήκουν και έχουν πάρει εξαψήφιο αριθμό πρωτοκόλλου, το χρονικό διάστημα που ο ενδιαφερόμενος έχει στην διάθεσή του για να υποβάλλει αίτηση για λήψη ή μη δανείου και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία είναι 75 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων στην Περιφέρεια στην οποία ανήκει. Π.χ. ωφελούμενος ανήκει στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης όπου η δυνατότητα επιλογής λήψης ή μη δανείου έχει δοθεί από τις 21/05/2018, το διάστημα των 75 ημερών αρχίζει από τις 21/05/2018.
  • Για αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί μετά την ημερομηνία έναρξης της δυνατότητας επιλογής λήψης ή μη δανείου στην Περιφέρεια στην οποία ανήκουν (έχει δοθεί η δυνατότητα να οριστικοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτησή τους έως και 30/06/2018), το χρονικό διάστημα που ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για λήψη ή μη δανείου και να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία είναι από την ημερομηνία οριστικοποίησης της αίτησής του. Π.χ. ωφελούμενος οριστικοποιεί την αίτησή του στις 25/05/2018 και ανήκει στη Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το διάστημα των 75 ημερών αρχίζει από 25/05/2018.

Επισημαίνεται και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα:

  • Εντός του διαστήματος αυτού των 75 ημερών θα πρέπει να εγκριθεί το δάνειο ή ο ενδιαφερόμενος να «θέσει» την αίτηση σε κατάσταση «προς υπαγωγή» χωρίς τη λήψη δανείου. Στο ανωτέρω διάστημα των 75 ημερών περιλαμβάνεται και ο χρόνος για τον πιστοληπτικό έλεγχο από την τράπεζα ο οποίος διαρκεί έως 30 ημέρες, από την προσκόμιση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. 
  • Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που εντάσσονται σε «ειδική περίπτωση», η προθεσμία των 75 ημερών λογίζεται από την ημερομηνία ηλεκτρονικής ενημέρωσης του ωφελουμένου για την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων για την έγκρισή τους και συνεπώς τα ανωτέρω δεν έχουν εφαρμογή για τις εν λόγω αιτήσεις.

Τα αναλυτικά βήματα εισαγωγής στοιχείων στο νέο 'εξοικονομώ' για τη διαδικασία δανειοδότησης μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Η επόμενη φάση του προγράμματος αφορά στην κατάρτιση πίνακα  κατάταξης αιτήσεων προς υπαγωγή και πίνακα απόρριψης αιτήσεων ανά Περιφέρεια και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με στόχο την έκδοση της τελικής απόφασης για την υπαγωγή των αιτήσεων των Ωφελουμένων στο Πρόγραμμα (Απόφαση Υπαγωγής).  Περισσότερα για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, όπως Κατάταξη • Υπαγωγή Έργων Ωφελουμένων • Υπογραφή Δανειακών Συμβάσεων • Προθεσμίες • Υπαναχώρηση κλπ, μπορείτε να δείτε εδώ.

Σε αναμονή της έκδοσης απόφασης υπαγωγής των αιτήσεων των ωφελούμενων στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το χρονικό περιθώριο να ερευνήσουν καλύτερα την αγορά και να καταλήξουν σε προμηθευτές και συνεργάτες. Σε αυτή την κατεύθυνση, το RunMyProject.gr μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο, για τις ιδανικές προτάσεις παρεμβάσεων στα πλαίσια του νέου "εξοικονομώ", σε κατηγορίες όπως:

Πατώντας στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν οι ωφελούμενοι (& όχι μόνο) του "εξοικονομώ II" να βρουν τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτούς, για την αντίστοιχη κατηγορία παρέμβασης.

Run My Project by B2Green
By Run My Project 19:35, 28/06/2018



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL