Εξοικονομώ II: Αυτή είναι η επίσημη απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού • τι περιλαμβάνει

Run My Project by B2Green
By Run My Project 18:19, 23/07/2018

Εξοικονομώ II: Αυτή είναι η επίσημη απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού • τι περιλαμβάνει

Το B2Green παρουσιάζει την επίσημη πολυαναμενόμενη απόφαση Τροποποίησης της Πράξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ» με Κωδικό ΟΠΣ 5007782 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επικυρώνοντας την προαναγγελθείσα αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II".

Υπενθυμίζουμε πως το φυσικό αντικείμενο της πράξης που τροποποιήθηκε είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών της χώρας, οι οποίες, αποδεδειγμένα, έχουν μικρή ενεργειακή απόδοση και ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως με ίδια κεφάλαια την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, συμβάλλοντας, έτσι, τόσο στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων της χώρας, αλλά και στην εξοικονόμηση κόστους που βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Για την επίτευξη της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, τίθεται συγκεκριμένος ενεργειακός στόχος, ο οποίος επιτυγχάνεται μέσω των χρηματοδοτούμενων παρεμβάσεων. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου θα διασφαλίζεται με τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων των επιθεωρούμενων κατοικιών από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν, όσο και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης, προβλέπεται η καταβολή ενίσχυσης, η οποία θα αφορά είτε την απευθείας επιχορήγηση του ωφελούμενου, είτε καταβολή επιχορήγησης σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Η θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων που θα εφαρμοστούν αναφορικά με την εισοδηματική κατάσταση του ιδιοκτήτη καθώς και την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου.Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν μεταξύ άλλων, σε θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης κλπ. Επίσης, τίθεται συγκεκριμένος ενεργειακός στόχος, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί μέσω των ως άνω παρεμβάσεων. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου, διασφαλίζεται μέσω της διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων των κτιρίων από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν όσο και μετά την υλοποίησης των παρεμβάσεων.Οι τελικοί αποδέκτες της Δράσης θα είναι ιδιοκτήτες κατοικιών, νομίμως υφιστάμενων, φυσικά πρόσωπα, που επιθυμούν την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους.

Η τροποποίηση της ανωτέρω πράξης έχει ως αντικείμενο:

  1. Την αύξηση του προϋπολογισμού της πράξης από τα 180.055.556€ στα 487.730.282€ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν περισσότερες αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων.
  2. Την τροποποίηση των ποσοστών επιλέξιμης δαπάνης ανά γεωγραφική περιφέρεια ώστε να συμβαδίζουν με τη χωροθέτηση των υποβληθεισών αιτήσεων
  3. Την αύξηση του προϋπολογισμού των υποέργων Νο 1 έως Νο 5 ώστε να καλύπτεται ο αιτούμενος προϋπολογισμός των αιτήσεων.
  4. Την μείωση του προϋπολογισμού του υποέργου Νο 8 που αφορά υπηρεσίες helpdesk για τη δράση
  5. Την αύξηση του προϋπολογισμού του υποέργου Νο 9 διότι αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων και κατ΄επέκταση ο προϋπολογισμός της πράξης που θα διαχειρισθεί ο σύμβουλος υποστήριξης.
  6. Την αύξηση του προϋπολογισμού του υποέργου Νο 12 προκειμένου να καλυφθεί τυχόν ενεργοποίηση δικαιωμάτων προαίρεσης.

Κατεβάστε την απόφαση τροποποίησης από εδώ.

Υλοποίηση έργων

Οδεύοντας προς την υλοποίηση των έργων τους οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι του προγράμματος (αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης δανείου), θα πρέπει να ερευνήσουν άμεσα την αγορά και να καταλήξουν σε προμηθευτές και συνεργάτες. Σε αυτή την κατεύθυνση, το RunMyProject by B2Green μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο, για τις ιδανικές προτάσεις παρεμβάσεων στα πλαίσια του νέου "εξοικονομώ", σε κατηγορίες όπως:

Πατώντας στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν οι δικαιούχοι (& όχι μόνο) του "εξοικονομώ II" να βρουν τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτούς, για την αντίστοιχη κατηγορία παρέμβασης.

Run My Project by B2Green
By Run My Project 18:19, 23/07/2018



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL