Εξοικονομώ II: νέες διευκρινήσεις για πιστοποιήσεις και επιλεξιμότητα υλικών και συστημάτων

Run My Project by B2Green
By Run My Project 11:47, 14/12/2018

Εξοικονομώ II: νέες διευκρινήσεις για πιστοποιήσεις και επιλεξιμότητα υλικών και συστημάτων

Το ΥΠΕΝ έδωσε νέες διευκρινήσεις για θέματα πιστοποιήσεων και επιλεξιμότητας υλικών & συστημάτων (δείτε παρακάτω το υπογραμμισμένο κείμενο).

Σχετικά με την απαίτηση πιστοποίησης ενεργειακών χαρακτηριστικών και σήμανσης CE των υλικών και συστημάτων στα πλαίσια του προγράμματος Εξοικονόμιση Κατ΄Οίκον ΙΙ, αυτή περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

Ενεργειακά χαρακτηριστικά:

Συντελεστής θερμοπερατότητας U (Uf, Ug, Uw), θερμική αντίσταση υλικών R, ισχύς  P, βάσει των οποίων γίνεται η κατάταξη στις υποκατηγορίες παρεμβάσεων και στα ανώτατα όρια επιλέξιμων δαπανών.

(1) Όταν το κουτί αποτελεί μέρος του κουφώματος (επικαθήμενο), τότε υπάρχει απαίτηση θερμικών ενεργειακών χαρακτηριστικών.

Σήμανση CE:

* Για όσα από τα υλικά/συστήματα δεν υφίσταται σχετική υποχρέωση από την κείμενη νομοθεσία, αυτό δηλώνεται με υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 του προμηθευτή (παραρτήματα VIII-Β/Γ)

** Απαιτείται Δήλωση συμμόρφωσης του κατασκευαστή του προϊόντος.

Επισήμανση: το πιστοποιητικό διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 δεν αποτελεί σήμανση CE.

Δελτίο προϊόντος: Κανονισμοί (ΕΕ) 626/2011, 811/2013, 812/2013 (Οδηγία 2010/30/ΕΕ)

Για τις υποκατηγορίες 3.Α ως 3.Δ των συστημάτων θέρμανσης, στην περίπτωση που ο ταμιευτήρας αποθήκευσης του ΖΝΧ είναι ενσωματωμένος στο επιλεγόμενο σύστημα θέρμανσης (υπό την έννοια συνδεδεμένων μεταξύ τους μεμονωμένων προϊόντων που λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα), τότε, εάν γίνεται χρήση παράλληλα και της υποκατηγορίας 4.Β, προσκομίζεται 1 Δελτίο προϊόντος που αφορά το ενιαίο σύστημα. Αν δεν έχει επιλεχτεί παράλληλα και η υποκατηγορία 4.Β, τότε προσκομίζονται ξεχωριστά Δελτία προϊόντος για κάθε μεμονωμένο προϊόν του συστήματος.

Για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις της κατηγορίας 3 (πλην των 3.ΣΤ και 3.Η), όσον αφορά την ένταξη της Ισχύος P στις κατηγορίες δαπάνης Ι ως VIII, αυτή αφορά την αναγραφόμενη τιμή στο Δελτίο Προϊόντος ως εξής:

  • Για τις υποκατηγορίες 3.Α & 3.Β: Την Ονομαστική θερμική ισχύ (Nominal heat output), συμπεριλαμβανομένης της ονομαστικής θερμικής ισχύος κάθε συμπληρωματικού θερμαντήρα.
  • Για τις υποκατηγορίες 3.Γ & 3.Δ: Την Ονομαστική θερμική ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της ονομαστικής θερμικής ισχύος κάθε συμπληρωματικού θερμαντήρα (θερμότερο κλίμα).
  • Για την υποκατηγορία 3.Ε: Την Ονομαστική θερμική ισχύ (Prated).
  • Για την υποκατηγορία 3.Z: Το φορτίο σχεδιασμού (Design load) για την λειτουργία της ψύξης. Για τις περιπτώσεις που έχει επιλεγεί η τοποθέτηση κλιματιστικών τύπου multi split, η κατάταξη στις κατηγορίες δαπάνης I έως III, γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το φορτίο σχεδιασμού της εξωτερικής μονάδας, ανεξαρτήτως του αριθμού των εσωτερικών μονάδων.

Για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις της κατηγορίας 3.ΣΤ, όσον αφορά την ένταξη της Ισχύος P στις κατηγορίες δαπάνης Ι έως VIII για τους λέβητες βιομάζας (ξύλου – πελλέτας) και στις κατηγορίες I έως IV για τα ενεργειακά τζάκια, αυτή αφορά:

  • την ονομαστική θερμική ισχύ που δηλώνεται από τον κατασκευαστή του προϊόντος. Σε περίπτωση εύρους ισχύος λαμβάνεται η μέγιστη.

Υπενθυμίζουμε τις κατηγορίες παρεμβάσεων, στον ακόλουθο πίνακα:

Υλοποίηση έργων

Υπενθυμίζουμε πως στην κατεύθυνση υλοποίησης των έργων του "εξοικονομώ", το RunMyProject by B2Green μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο εργαλείο, για τις ιδανικές προτάσεις παρεμβάσεων, σε κατηγορίες όπως:

Πατώντας στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν οι δικαιούχοι (& όχι μόνο) του "εξοικονομώ II" να βρουν τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτούς, για την αντίστοιχη κατηγορία παρέμβασης.

Run My Project by B2Green
By Run My Project 11:47, 14/12/2018



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL