Το φυσικό αέριο, η οικονομική λύση για τη θέρμανση του σπιτιού μας

Run My Project by B2Green
By Run My Project 19:17, 27/11/2019

Το φυσικό αέριο, η οικονομική λύση για τη θέρμανση του σπιτιού μας

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι ο βασικός λόγος που μας ωθεί στην αλλαγή του τρόπου θέρμανσης του σπιτιού μας.

Αναζητούμε όμως, όχι μόνο την οικονομικότερη λύση αλλά και την αποτελεσματικότερη, ώστε η σχέση τιμής και απόδοσης να είναι τελικά επωφελής για το σπίτι μας και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το φυσικό αέριο μπήκε στη ζωή των ελληνικών νοικοκυριών τα τελευταία χρόνια, όμως διεκδικεί κυρίαρχη θέση στον τομέα της θέρμανσης, καθώς το δίκτυό του εξαπλώνεται διαρκώς.

Οικονομικότερη λύση

Αναζητώντας οικονομικότερη λύση θέρμανσης από αυτή που έχουμε ήδη και η οποία είναι ο καυστήρας πετρελαίου στις περισσότερες περιπτώσεις, εστιάζουμε στο φυσικό αέριο. Η τιμή του είναι πάντοτε εγγυημένα χαμηλότερη από του πετρελαίου, οπότε αυτομάτως εξοικονομούμε χρήματα. Τα έξοδα αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με έναν λέβητα φυσικού αερίου, είναι πολύ περιορισμένα και υπολογίζεται πως η απόσβεση της επένδυσης γίνεται μέσα σε λίγα χρόνια. Για την μετατροπή του τρόπου θέρμανσης από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο δεν απαιτείται αλλαγή των σωληνώσεων, ενώ πλέον σταματά και η χρήση της δεξαμενής πετρελαίου. Επιπλέον αυτών, με την αλλαγή της θέρμανσης σε φυσικό αέριο επιτυγχάνουμε την παροχή ζεστού νερού ανά πάσα στιγμή, με πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μαγείρεμα, γεγονός που συνιστά ακόμα ένα πλεονέκτημα για το πορτοφόλι μας!

Θέλω προσφορά για θέρμανση με φυσικό αέριο!

Αλλάζουμε θέρμανση, αλλάζουμε συμπεριφορά

Εξίσου σημαντική είναι όμως και η αλλαγή της συμπεριφοράς μας σε σχέση με τον τρόπο που επιλέξαμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας. Αυτό διότι η θέρμανση με φυσικό αέριο σημαίνει:

  • Λιγότερους υπολογισμούς:
    Δεν χρειάζεται πλέον να ελέγχουμε τη δεξαμενή καυσίμων, δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τις τιμές του πετρελαίου για να παραγγείλουμε όταν «πέσουν», δεν χρειάζεται να αναζητούμε τον προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης στο τηλέφωνο ώστε να κανονίσουμε ραντεβού για να γεμίσουμε τη δεξαμενή.
  • Καλύτερο έλεγχο κατανάλωσης:
    Με κάθε εγκατάσταση φυσικού αερίου, είναι πολύ απλό να εγκαταστήσουμε το δικό μας λέβητα μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι μας και η θέρμανση έτσι να μετατραπεί από κεντρική σε αυτόνομη. Με τον τρόπο αυτό αποκτούμε εμείς τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης, που σημαίνει ότι ξοδεύουμε όσο θέλουμε - ή όσο αντέχουμε. Την ίδια ώρα, ελέγχουμε απολύτως και τη θερμοκρασία του σπιτιού μας, δηλαδή το πόσο ζεστό θέλουμε εμείς να είναι και ποιες ώρες της ημέρας. Παράλληλα όμως, διατηρώντας τον θερμοστάτη μας σταθερό επιτυγχάνουμε και την μικρότερη δυνατή κατανάλωση και την καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας του σπιτιού μας όπως τη θέλουμε για να αισθανόμαστε καλά και ζεστά όλη την ημέρα.

Σε περίπτωση που ζούμε σε πολυκατοικία και επιλέγουμε να διατηρήσουμε τη θέρμανση του κτηρίου κεντρική, τότε αρκεί απλώς να αλλάξουμε τον καυστήρα. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα, βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων που εξαρτώνται από τη διαχείριση του κάθε κτηρίου, να «αποκοπεί» το διαμέρισμά μας από την κεντρική θέρμανση και να αποκτήσει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου μέσω ατομικού λέβητα. Είναι άλλωστε γεγονός πως οι καυστήρες φυσικού αερίου τελευταίας τεχνολογίας είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης, που σημαίνει ότι έχουν την καλύτερη απόδοση ενέργειας – θέρμανσης, αλλά και αθόρυβοι, μικροί σε μέγεθος και εξαιρετικά κομψοί ως συσκευές. Μπορούμε δηλαδή να τους τοποθετούμε με μεγάλη άνεση ακόμα και μέσα στα σπίτια μας, αλλά εξίσου εύκολα τοποθετούνται και στα μπαλκόνια.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι το γεγονός πως είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Όχι μόνο διότι κατά την καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από άλλα συμβατικά καύσιμα, αλλά και γιατί δεν περιέχει ενώσεις θείου που ρυπαίνουν και προκαλούν όξινη βροχή. Το φυσικό αέριο εξάλλου καταπολεμά και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, αφού οι εκπομπές σε αιωρούμενα σωματίδια και αιθάλη είναι μηδενικές. Παράλληλα, τα σπίτια που εγκαθιστούν φυσικό αέριο αναβαθμίζονται ενεργειακά, καθώς με την αλλαγή του καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, επιτυγχάνουμε αλλαγή ενεργειακής κατηγορίας.

Θέλω προσφορά για λέβητες συμπύκνωσης!


newsbomb.gr

Run My Project by B2Green
By Run My Project 19:17, 27/11/2019



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL