Εξωτερική πόρτα ασφαλείας και ολοκληρωμένη θωράκιση

Run My Project by B2Green
By Run My Project 10:04, 07/11/2017

Εξωτερική πόρτα ασφαλείας και ολοκληρωμένη θωράκιση

Ολοκληρώνοντας ένα σπίτι, συνήθως λέμε πως κάποιος βρίσκεται "με το κλειδί του σπιτιού στο χέρι". Αυτή η φράση όμως μοιάζει μισή, καθώς αυτό που ουσιαστικά απουσιάζει είναι η άλλη άκρη, δηλαδή η εξώπορτα. Η εξώπορτα είναι άλλωστε το πρώτο σημείο που συναντά κάποιος, και ταυτόχρονα είναι και το πρακτικό πρώτο μέσο προστασία του σπιτιού. Είναι όμως ικανή να διαφυλάξει το περιεχόμενο, παρεμποδίζοντας οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή; Προφανώς και η προστασία του σπιτιού δεν εναποτίθεται αποκλειστικά και μόνο στην εξώπορτα. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχουν και τα κουφώματα πορτών και παραθύρων, καθώς επίσης και τα συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου, όμως η βάση της θωράκισης ενός χώρου πάντα θα πρέπει να ξεκινάει από το πλέον άμεσο σημείο πρόσβασης

Προφανώς και η προστασία του σπιτιού δεν εναποτίθεται αποκλειστικά και μόνο στην εξώπορτα. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχουν και τα κουφώματα πορτών και παραθύρων, καθώς επίσης και τα συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου, όμως η βάση της θωράκισης ενός χώρου πάντα θα πρέπει να ξεκινάει από το πλέον άμεσο σημείο πρόσβασης. Και για να επανέλθουμε έτσι στο ερώτημά μας: Ποιά θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιστούν μια εξωτερική πόρτα εξαιρετικά ασφαλή για την προστασία από κάθε απόπειρα παραβίασης; Προφανώς και θα ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Πολλαπλά σημεία κλειδώματος

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά μίας ασφαλούς εξωτερικής πόρτας είναι τα σημεία κλειδώματος που διαθέτει. Θα πρέπει έτσι περιμετρικά να μπορεί να ασφαλίσει και να "αγκιστρωθεί" στην υπόλοιπη δομή, χωρίς να αφήνει εκτεθειμένη κάποια από τις δύο κάθετες πλευρές. Όμως τα σημεία κλειδώματος θα πρέπει να χαρακτηρίζονται και από την αντίστοιχη σταθερότητα των εμβόλων και, ακόμη περισσότερο, όλα τα σημεία αυτά θα πρέπει να είναι πλήρως προστατευμένα στο σημείο ελέγχου τους, την ίδια την κλειδαριά.

Προστασία κυλίνδρου

Δεν έχει νόημα να βασιζόμαστε στην αντοχή των σημείων "αγκίστρωσης" αν ο κύλινδρος της κλειδαριάς είναι ευάλωτος. Βασικό χαρακτηριστικό μιας πόρτας ασφαλείας θα πρέπει να είναι και η προστατευτική ενίσχυση του σημείου της κλειδαριάς και του κυλίνδρου της. Έτσι, ένα κατά τα άλλα ευάλωτο σημείο μπορεί να αντέξει ακόμη και στις ισχυρότερες παρεμβάσεις, δίνοντας σιγουριά πως το μόνο που μπορεί να το κινήσει είναι το ίδιο το κλειδί.

Κλειδί ασφαλείας

Προφανώς και θα φτάναμε και στο κλειδί. Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να έχουμε ένα κλειδί το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να αντιγραφεί, καθώς οι εγκοπές του θα διαθέτουν αρκετή λεπτομέρεια. Συνήθως πλέον τα κλειδιά αυτού του τύπου είναι μικρά σε μέγεθος, ενώ για τη δημιουργία αντιγράφου απαιτείται η επίδειξη και της κάρτας ιδιοκτησίας που τα συνοδεύει.

Θωράκιση συνόλου

Εδώ θα συμπεριλάβουμε δύο εξίσου σημαντικά σημεία. Από τη μία το σώμα της ίδιας της πόρτας και από την άλλη τους μεντεσέδες που την κρατούν, την κινούν και τη στηρίζουν. Ως προς το πρώτο, τα πράγματα είναι κάπως πιο απλά, καθώς αυτό που χρειάζεται η πόρτα είναι η ενσωμάτωση μεταλλικών φύλλων που θα μπορούν να προστατεύσουν σημαντικά την επιφάνειά της. Ως προς το δεύτερο, η σημασία είναι πολλαπλή, καθώς οι μεντεσέδες φέρουν από τη μία το βάρος του κυρίως σώματος, και από την άλλη θα πρέπει να αντέχουν στις κρούσεις, ακόμη κι όταν η πόρτα δεν είναι πλήρως κλειδωμένη. Έτσι, η ιδανική επιλογή θα πρέπει να είναι οι βαρέος τύπου μεντεσέδες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να σηκώσουν με άνεση την ίδια την πόρτα, αλλά και να την κρατούμε με ασφάλεια στη θέση τους όταν είναι κλειστή, ακόμη και κάτω από ισχυρή πίεση.

Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα σημεία για να μπορεί μια πόρτα να προσφέρει τη βασική της θωράκιση και την ασφάλεια στον χώρο του σπιτιού. Έτσι, σε αυτό το σημείο μπορούμε να δούμε τί προσφέρει η Θερμοπλαστική, στον τομέα της εξωτερικής πόρτας, για τη θωράκιση του σπιτιού σας από εξωτερικούς κινδύνους παραβίασης της εισόδου.

Run My Project by B2Green
By Run My Project 10:04, 07/11/2017



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL