Φωτοβολταϊκό Σύστημα με Ενεργειακό Συμψηφισμό (Net Metering) στη Γλυφάδα από την ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή

Run My Project by B2Green
By Run My Project 19:52, 22/02/2018

Φωτοβολταϊκό Σύστημα με Ενεργειακό Συμψηφισμό (Net Metering) στη Γλυφάδα από την ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή

Συνδέθηκε από την ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή με επιτυχία στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ Φωτοβολταϊκό Σύστημα με το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering) στη Γλυφάδα Αττικής.

Η εγκατάσταση έγινε σε δώμα οικίας με εγκατεστημένη ισχύ 7,02kWp και θα καλύπτει ενεργειακές ανάγκες σε ρεύμα και θέρμανση (με χρήση Αντλίας Θερμότητος) βάσει της αντίστοιχης Σύμβασης Συμψηφισμού με ΔΕΗ για τα επόμενα 25 έτη.

Η μελέτη και υλοποίηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα κατασκευής Φ/Β συστημάτων και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για το ίδιο το σύστημα αλλά και για άτομα που εργάζονται και κινούνται στο χώρο.

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση της μόνωσης του δώματος με τη χρήση ειδικών χημικών αγκυρίων (Fischer) καθώς και με συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης της βάσης στήριξης έτσι ώστε να διοχετεύεται το νερό βροχής στις προβλεπόμενες υδρορροές του δώματος. 

Το σύστημα στήριξης αλουμινίου που μελετήθηκε ειδικά για το χώρο και χρησιμοποιήθηκε είναι της Ελληνικής Εταιρείας PVMounting πιστοποιημένο από την TUV Hellas και πληροί όλους τους συναφείς κανονισμούς ανεμοπίεσης – φορτίου χιονιού – αντοχής σε σεισμό για αυξημένη αντοχή στο χρόνο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού συνδυάζεται με ανοξείδωτα υλικά πάκτωσης για μέγιστη αποφυγή οξειδώσεων και διαβρώσεων.

Τηρώντας όλους τους κανονισμούς ηλεκτρολογικής προστασίας βάσει ΕΛΟΤ, προσαρτήθηκαν (πέραν των υποχρεωτικών από ΔΕΔΔΗΕ διατάξεων) απαγωγοί κρουστικών υπερτάσεων – ασφαλειοδιακόπτες και ραγοϋλικά προστασίας σε πίνακες υψηλής αντοχής και ποιότητας για την απόλυτη εξασφάλιση αδιάλειπτης και ασφαλούς λειτουργίας του Φ/Β συστήματος.

Επιλέχθηκε τριφασικός αντιστροφέας του Αυστριακού Οίκου Fronius και προσαρτήθηκε ειδικό σύστημα τηλεμετρίας Smart Meter που παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης της ενεργειακής συμπεριφοράς του συστήματος σε πραγματικό χρόνο.

Μέσα από την δωρεάν πλατφόρμα της Fronius, είναι δυνατή η οπτικοποίηση της συμπεριφοράς του συστήματος δίνοντας έτσι την δυνατότητα άμεσης προσαρμογής των καταναλώσεων με στόχο την ταυτόχρονη παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Επιτυγχάνεται έτσι μεγάλο ποσοστό ταυτοχρονισμού και εξοικονόμηση χρημάτων λόγω των μειωμένων ρυθμιζόμενων χρεώσεων.

(Κλίκ εδώ για να παρατηρήσετε άμεσα τη λειτουργία – παραγωγή του Φ/Β συστήματος)

Χρησιμοποιήθηκαν πολυκρυσταλλικά Φωτοβολταϊκά Πλαίσια του Αυστριακού Οίκου Kioto Solar, υψηλής απόδοσης και αντοχής με πλήρη προστασία από το φαινόμενο PID με 12ετή εγγύηση προϊόντος και 25ετή εγγύηση απόδοσης.

Κατά την τελική παράδοση και ενεργοποίηση του συστήματος, ενημερώθηκε και εκπαιδεύτηκε πλήρως ο ιδιοκτήτης του Φ/Β με έμφαση σε απαραίτητες και πρακτικές συμβουλές ασφαλών χειρισμών και διαδικασιών καθαρισμού καθώς και σε θέματα λογαριασμών ΔΕΔΔΗΕ και τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας για τη μέγιστη οικονομική απολαβή και γρηγορότερη απόσβεση της σημαντικής επένδυσής του.

Παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη πλήρης τεχνικός φάκελος (βιβλίο έργου) με όλα τα απαραίτητα τεχνικά – αδειοδοτικά – πληροφοριακά έντυπα και σχέδια, όπως είναι αναμενόμενο σε κάθε σοβαρό τεχνικό έργο και πέραν των υφιστάμενων εγγυήσεων του εξοπλισμού ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει πρόσθετη εγγύηση λειτουργίας από την ίδια την ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή με προσαρτημένες υπηρεσίες τεχνικής συντήρησης - υποστήριξης και καθημερινής τηλε-επίβλεψης.

Η Ελληνική τεχνική εταιρεία ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή με την επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο των Φ/Β συστημάτων προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες με σεβασμό στις οικονομικές ανάγκες της εποχής.

Η ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή, αποτελείται από διπλωματούχους μηχανικούς πολυτεχνείου εξειδικευμένους και πιστοποιημένους κατά το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα πιστοποίησης Φ/Β εγκαταστατών PVTRIN με πανελλαδική κάλυψη. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πακέτα εγκατάστασης - συντήρησης για κάθε είδους Φ/Β σύστημα, 24ωρη τεχνική υποστήριξη, εμπειρία και τεχνογνωσία.

ΤΑΣΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Κεντρικά γραφεία: Λεωφ.Λαυρίου 17 & Εφέδρων Αξιωμ. 2, Παλλήνη Αττικής

Τηλ: 211.4048660

www.tasisenergy.gr

Θέλω προσφορά για net metering!

Run My Project by B2Green
By Run My Project 19:52, 22/02/2018



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL