πiokalo.com: Τα στάδια για την ένταξη στο νέο Εξοικονόμηση κατ' οίκον

Run My Project by B2Green
By Run My Project 10:59, 19/06/2019

πiokalo.com: Τα στάδια για την ένταξη στο νέο Εξοικονόμηση κατ' οίκον

Πολλά γράφονται και ακούγονται για το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Τα οφέλη είναι όντως πολλά, όμως γνωρίζουμε όλοι τις φάσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα;

Ας τις δούμε μία-μία:

Φάση #1: Καταχώριση βασικών στοιχείων αίτησης (του ιδιοκτήτη & του ακινήτου). Το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει είτε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με συμπλήρωση των στοιχείων του στην πλατφόρμα του προγράμματος, είτε από έμπιστο μηχανικό, δίνοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του taxisnet. Όλα αυτά βέβαια, μόνο όταν "ανοίξει" η πλατφόρμα για αιτήσεις στην περιφέρεια του ακινήτου. (Σημείωση: θα χρειαστεί και αντίγραφο του λογαριασμού ΔΕΗ).

Φάση #2: Έκδοση ΠΕΑ, Καταχώριση παρεμβάσεων και οριστική υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα. Αφού έχει γίνει η πρώτη εγγραφή, θα πρέπει να διενεργηθεί αυτοψία στο ακίνητο από κατάλληλο ενεργειακό επιθεωρητή και να προχωρήσει η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (ΠΕΑ), με το σενάριο της ενεργειακής αναβάθμισης. Με το σενάριο εξάγονται και ποσοτικά δεδομένα για την εκπλήρωση των ενεργειακών στόχων του προγράμματος. Παράλληλα, συγκεντρώνονται και επιπλέον δικαιολογητικά, κυρίως εισοδηματικά (π.χ. ασφαλιστική & φορολογική ενημερότητα, Ε9, Ε3, κ.α.)

Φάση #3: Επιλογή για λήψη δανείου ή εκκίνηση με Ίδια Κεφάλαια. Στο στάδιο αυτό γίνεται η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού του έργου. Η αίτηση βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής υπαγωγής.

Φάση #4: Έκδοση απόφασης υπαγωγής και αποδοχής από τον ωφελούμενο. Το πρότζεκτ εγκρίθηκε οριστικά και προχωράει η υλοποίησή του. Επιπλέον, γίνεται η Υπογραφή Δανειακής Σύμβασης από τον ωφελούμενο (εφόσον απαιτηθεί δάνειο). Σημειώνεται πως πιθανά να απαιτηθούν και εγγυητές για την υπογραφή του δανείου.

Φάση #5: Καταχώριση στοιχείων προμηθευτών/αναδόχων και απόδοση προκαταβολών (70%). Το πρότζεκτ ξεκινάει και οι προμηθευτές είναι έτοιμοι να εργαστούν σε αυτό. Το στάδιο αυτό μπορεί να διαρκέσει έως 9 μήνες.

Φάση #6: Ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης και των παρεμβάσεων. Έκδοση Β'ΠΕΑ, Υποβολή δήλωσης ολοκλήρωσης από τον μηχανικό.

Φάση #7: Έλεγχος από το ΕΤΕΑΝ.

Φάση #8: Διενέργεια τελικών εκταμιεύσεων και ολοκλήρωση της αίτησης του έργου. Να σημειωθεί πως για τα δύο (2) ΠΕΑ, την εργασία Ενεργειακού Συμβούλου (200+ΦΠΑ) και την έκδοση πιθανών αδειοδοτήσεων (Μικρής κλίμακας) (200+ΦΠΑ) το κόστος καλύπτεται στο 100% από το πρόγραμμα.

Κωνσταντίνος Βαζούρας
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Σαλαμίνος 10, 54625
Θεσσαλονίκη

Τ: 2311 823030 Μ: +306936611756 Ε: info@piokalo.com
https://piokalo.wixsite.com/engineering
www.piokalo.com

Run My Project by B2Green
By Run My Project 10:59, 19/06/2019



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL