Μπορούμε να μονώσουμε την κατοικία μας εσωτερικά; Πόσο εύκολο και αποδοτικό είναι;

Run My Project by B2Green
By Run My Project 16:37, 11/12/2017

Μπορούμε να μονώσουμε την κατοικία μας εσωτερικά; Πόσο εύκολο και αποδοτικό είναι;

Πολλά από τα σπίτια που μένουμε έχουν χαμηλές θερμομονωτικές ιδιότητες ή αλλιώς μικρή δυνατότητα να διατηρήσουν τη ζέστη το χειμώνα ή την ψύχρα του κλιματιστικού το καλοκαίρι. Βασική αιτία αποτελεί η διατομή του κελύφους της κατοικίας. Όσο καλό σύστημα θέρμανσης και να διαθέτει η κατοικία, το κέλυφος αποτελεί το πάπλωμα που θα διατηρήσει τον χώρο ζεστό και θα μειώσει τις απαιτήσεις για ακόμα περισσότερη ενέργεια και φυσικά ακόμη λιγότερα χρήματα για θέρμανση.

Μια πολύ καλή και σύγχρονη λύση η οποία προσφέρεται τη σημερινή εποχή είναι η εσωτερική θερμοπρόσοψη. Με τη βοήθεια ειδικών πλακών (θερμομόνωση με γυψοσανίδα) συνολικού πάχους από περίπου 50 έως 100 mm, το κέλυφος της κατοικίας σας μπορεί να αναβαθμιστεί ριζικά, με πολύ χαμηλό κόστος και όμορφο τελείωμα.

Ποια τα μειονεκτήματα και ποια τα Πλεονεκτήματα;

Εκτός από την θυσία λίγων εκατοστών, λόγω του πάχους του υλικού, δεν μπορεί να βρεθεί πρακτικά άλλο σημαντικό μειονέκτημα. Στη θυσία αυτή περιλαμβάνεται και η αντίστοιχη αύξηση στο πάχος για την κάσα των ανοιγμάτων το οποίο λύνεται με ειδικά σχεδιασμένα μεταλλικά μέλη.

Ας δούμε όμως τα πλεονεκτήματα της λύσης αυτής, τα οποία συνοψίζονται παρακάτω:

  • Ενεργειακά οφέλη: Ενδεικτικά, σε ένα στοιχείο σκυροδέματος (π.χ. 20 εκατ. τοιχίο) χωρίς μόνωση, η προσθήκη ενός πάνελ μόλις 30mm (EPS80) μπορεί να αυξήσει τη θερμομονωτική του ικανότητα πάνω από 250%! (420% για 50 mm πάνελ και 694% για ένα 80 mm πάνελ!).
  • Οικονομικά οφέλη: Το κόστος της εγκατάστασης μπορεί να συμπεριληφθεί στα νέα ενεργειακά προγράμματα (π.χ. Νέο-Εξοικονομώ). Όπως και να έχει σίγουρα θα αποσβεστεί γρήγορα από το πολύ λιγότερο κόστος θέρμανσης και την άμεση θερμική άνεση που θα έχει το δωμάτιό σας.
  • Εύκολη Εφαρμογή: Σε αντίθεση με την εξωτερική θερμομόνωση, δεν θα χρειαστεί σκαλωσιά, ειδικές αδειοδοτήσεις και ειδικά μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον η εφαρμογή γίνεται με σταθερή μεθοδολογία με αποτέλεσμα το ρίσκο για αστοχία να είναι μικρό.
  • Παράπλευρα οφέλη: Έχει παρατηρηθεί πως η εσωτερική υγρασία που δημιουργείται λόγω του φαινομένου της δρόσου, μπορεί περιοριστεί δραστικά και ίσως εξαλειφθεί. Με τον τρόπο αυτό η μούχλα στους τοίχους που προέρχεται από τον εσωτερικό αέρα θα αποτελέσει παρελθόν.  Ωστόσο αυτό απαιτεί ειδικούς τεχνικούς υπολογισμούς του φαινομένου, σύμφωνα με τα κατάλληλα πρότυπα για την ορθή εφαρμογή στην περίπτωση αυτή.

Πως γίνεται;

Απλά και εύκολα, αρχικά με ένα κλικ στον ιστότοπο piokalo.com και επιλέγετε την υπηρεσία Τεχνική Κάλυψη Ακινήτου. Με πολύ μικρό κόστος αναθέτετε σε ειδικό Μηχανικό να επισκευθεί το χώρο σας. Παράλληλα, επιβλέπει τις χρήσεις του και σχεδιάζει τεχνικά τη λύση. Γίνεται η ειδική τεχνική μελέτη και σας περιγράφονται τα ενεργειακά οφέλη, οι εργασίες, τα υλικά και το κόστος της εγκατάστασης.

Στη συνέχεια, ειδικό συνεργείο εγκαθιστά την εσωτερική θερμοπρόσοψη, δίνοντας προσοχή στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες (π.χ. επαφή με οροφή, επαφή με δάπεδο, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ανοίγματα, γωνίες). Μετά από την εγκατάσταση των πάνελ με ειδική μεθοδολογία, γίνεται το στοκάρισμα των αρμών με κατάλληλο υλικό και η τοποθέτηση εσωτερικού επιχρίσματος. Έπειτα από περίπου 2 ημέρες γίνεται και το δεύτερο-χέρι στοκαρίσματος. Τέλος, γίνεται η τελική εσωτερική βαφή του τοίχου.

 

Εικόνες - Παραδείγματα εφαρμογής. Πηγή: http://www.knauf.gr/www/el/ksira_domisi/systems

Για οποιαδήποτε πληροφορία πάνω στην εγκατάσταση εσωτερικής θερμο-πρόσοψης ή γενικά αναβάθμισης της κατοικίας σας τηλεφωνήστε στο  698 2919 460 ή email: info@piokalo.com


Θέλω προσφορά για θερμομόνωση!

Run My Project by B2Green
By Run My Project 16:37, 11/12/2017



Οδηγός αγοράς

Run My Project | Blog

.

Επιλεγμένοι επαγγελματίες




Αναζήτηση στο Run My Project

Run My Project Εγγραφή Newsletter

Aerismos.gr
Kostal Solar
Calda Energy - Aermec
Rizakos
Novart
NanoDomi
Ariston

Green Awards
Verde.Tec 2020
Οικοδομή Expo 2021 2020
B2Green.gr Εγγραφή Newsletter

Επίσημοι Υποστηρικτές Των:

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Ashrae Hellenic Chapter
Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου
Association of Energy Engineers - Ελληνικό Παράρτημα
Institute of Zero Energy Buildings
Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών - ΠΣΥΠΕΝΕΠ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης - ΠΣΕΜ
Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας - ΕΒΗΕ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων - ΠΟΕΒΥ
Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου - ΣΕΚΑ
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος - ΠΑΣΕΠΠΕ
ΠΟΒΑΣ
ΚΑΠΕ EnergyHUBforALL